2005 yılından günümüze kadar TÜVTÜRK markasıyla yapılan araç muayene işlemleri artık MOU Ortak Girişim Grubu tarafından kurulan TURKA markası tarafından yapılacak.
İlk etapta 249 istasyon hayata geçirilecek
TURKA, 15 Ağustos 2027’de araç muayene işlemlerini TÜVTÜRK’ten devralacak. 2027 yılında 249 istasyonla faaliyete geçilmesi planlanıyor. İhtiyaç duyulan istasyon sayısı, 5 yılda bir yapılacak değerlendirmelerle belirlenerek artırılacak.
İstasyon sayısının artırılması amacıyla bayilik sistemi hayata geçirilecek. Turka.com’da bayilik başvurusu için gerekli şartlar yayınlandı.
Sürüş güvenliği ve elektrikli araçlar için çeşitli testler olacak
TURKA İcra Kurulu Üyesi Serhan Salman, Türkiye'de araç muayene kültürünü daha ileriye taşıyarak otomasyon ağırlıklı bir yapı kuracaklarını söyledi. Ayrıca, "Yeni nesil araç muayene diyerek yola çıkıyoruz. Bakanlığın izni doğrultusunda ve yasal düzenlemelere uyumlu şekilde yapacağımız yeniliklerde önceliğimiz araç sahiplerinin memnuniyeti olacak" ifadelerini kullandı. Salman, ayrıca dönüşüm geçiren otomotiv sektöründeki gelişmelere uygun olarak sürüş güvenliğine ve elektrikli araçlara yönelik test programları da oluşturacakları bilgisini verdi.
Araç muayene istasyonları sahra hastanesine dönüşebilecek
Tüm illerdeki araç sayılarını ve tiplerini belirleyerek yatırımlarını planladıklarını ifade eden Salman, şöyle devam etti:
"Yaşayan bir sistem oluşturacağız. 2047'ye kadar Türkiye'deki araçların ve bu araçların ihtiyaç duyacağı muayenelerin sayısını öngören çalışmalar yapıyoruz. Böylece ihtiyaç duyulan istasyon modellerini belirleyebiliyoruz. Sadece istasyon da kurmuyoruz. Bu istasyonların hepsi bir afet durumunda sahra hastanesine dönüşecek şekilde tasarlanıyor. Ayrıca yenilenebilir enerji ağırlıklı sürdürülebilir bir sistem kuruyoruz. 4 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayıp özellikle kadın istihdamına yönelik çalışmalar yapacağız."
Kategoriler
- Fiziksel Sunucu
- Sunucu Barındırma
- Sanal Sunucu Hizmetleri
- Hosting
- Grafik & Web Tasarım
- Reklam & Tanıtım
- Web Yazılım
- Alan Adı
- Genel
Popüler Başlıklar
-
Spotify Yeni Yapay Zekasıyla Müzik Önerebilecek!
-
Monitörünüzde Ölü Piksel Testini Nasıl Yapabilirsiniz?
-
WhatsApp'ta Numarasız Sohbet Dönemi Başlıyor!
-
Otomatik Araba mı Alınmalı Manuel Araba mı?
-
Valve Yeni Steam Machine Cihazını Tanıttı!
-
GTA 6 Ön Sipariş Tarihini Açıklandı!
-
Apple 16 Cihazının Güncelleme Desteğini Bu Yıl Kesecek!
-
Yeni MacBook Ultra Dokunmatik Özelliğiyle Geliyor!
-
Eylül Ayı Oyunlarla Dolu Olacak!
-
Wolverine Oyunundan Oynanış Görüntüleri Yayınlandı!