VPS ile Neler Yapılır? Sınırları Sen Belirle
VPS (Virtual Private Server), fiziksel bir sunucunun sanallaştırılarak kullanıcıya özel bir alan sunmasıdır. Bu sayede, kendi sistemini kurar, yönetir ve geliştirirsin. Peki bu dijital alanla neler yapılabilir? Hayal gücün kadar!
Blog açmak, portföy hazırlamak veya kurumsal bir site oluşturmak istiyorsan, VPS tam sana göre. WordPress, Joomla, Laravel gibi altyapılarla performans canavarı bir site kurabilirsin.
Telegram botu, sosyal medya otomasyonu, borsa botları... VPS üzerinde 7/24 çalışan sistemler kurarak işlerini otomatikleştirebilirsin.
Gizlilik senin için önemliyse, VPS üzerinde OpenVPN ya da WireGuard kurarak kendi VPN'ini oluşturabilirsin. Hem hızlı, hem güvenli.
Minecraft, Valheim, CS:GO gibi oyunlar için düşük ping’li, stabil bir sunucu kurabilir; arkadaşlarınla ya da topluluğunla keyifli vakit geçirebilirsin.
Yazılımcılar için VPS, adeta bir laboratuvar. Python, Node.js, Docker, Git gibi araçlarla projelerini test eder, geliştirir, CI/CD süreci kurarsın.
info@alanadın.com gibi profesyonel mail adreslerini kendi sunucunda barındır. Gmail'e mahkum kalmadan, tamamen kontrol sende olsun.
Kritik dosyaların mı var? VPS’i bir yedekleme noktası yap, düzenli olarak verilerini aktar. Ani veri kaybı yaşamazsın.
Düşük güç tüketimli trading botları, fiyat izleyicileri veya ufak çaplı madencilik işleri için ideal. Sadece kur, bırak, takip et.
VPS üzerinde bir radyo yayını açabilir, sesli içeriklerini düzenli olarak yayınlayabilirsin. OBS ile entegre çalışarak canlı yayın yapman bile mümkün.
Nextcloud, Seafile gibi yazılımlarla Google Drive’ın yerine kendi cloud sistemini kur. Dosyaların tamamen senin kontrolünde kalsın.
Yüksek performanslı sanal sunucularımız için tıklayabilirsiniz.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.