X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
Teknosos'ta Ramazan'a Özel %30 İndirim Detaylı Bilgi İçin Tıklayın!

Bilgi Bankası

AnasayfaBilgi BankasıSunucu/VPS/VDSWeb sitemi arama motorlarına nasıl ...

Web sitemi arama motorlarına nasıl ekleyebilirim?

Bu makalede arama motorlarında işletmenizi görünür yapmanın yolları ve sitenizi arama motorlarına kaydetme konusuna değineceğiz. Şimdi Google, Bing, Yahoo, Yandex gibi arama motorlarına sitenizi nasıl ekleyebileceğinize değineceğim.

Sitenizi Arama Motorlarına Ekleyin

Arama motoru, üstünde yapılan aramalarda sitenizde yer alan içeriklerin taranarak gösterebilmesi için arama motorunun evvela sitenizin varlığından haberdar olması gerekir. Buna yardım edecek en sağlam yöntemlerinden biri sitenizi arama motorlarına manuel eklemektir. Bu işlem mecburi olmamakla beraber arama motorlarının sitenizi tanımasını ve dizinlere eklemesini hızlandırıcı, emin bir yöntemdir.

Sitenizi Google Arama Motoruna Ekleyin

Google arama motoruna site eklemek çok basit. Yapmanız gereken sadece aşağıdaki adrese girirek “url ve yorumlar” alanlarını doldurarak kaydet butonuna basmak. Burada dikkat etmeniz gereken husus siteniz http, https, www ve www olmadan açılıyorsa, her biri için ayrı ayrı sitenizi eklemeniz gerekir. Örneğin siteniz otomatik olarak  https://teknosos.com.tr gibi tek bir url adresine yönleniyorsa sadece https://teknosos.com.tr yazmanız yeterli olacaktır.
Google arama motoruna sitenizi kaydetmek için :
https://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html

Sitenizi Yandex Arama Motoruna Ekleyin

Yandex arama motoruna sitenizi kaydetmek Google’a göre biraz daha zor. Bunun için bir yandex hesabınızın olması gerekli. Eğer bir hesabınız yoksa buradan kayıt olabilirsiniz. Diğer bir adım eğer kayıt olduysanız veya hesabınız varsa aşağıdaki link üzerinden sitenizi Yandex arama motoruna ekleyebilirsiniz. Sitenizi “Add URL” kısmından eklediğinizde sizden bir doğrulama isteyecektir. Bu doğrulamalar; meta tag, html dosyası ve DNS kaydı ile yapılan doğrulamalardır. Size uygun olanı seçip sitenizi doğrulamalısınız. İşlem bu kadar artık siteniz başarı ile Yandex arama motoruna eklemek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
Yandex arama motoruna sitenizi kaydetmek için tıklayınız.

Sitenizi Bing ve Yahoo Arama Moturuna Ekleyin

Bing ve Yahoo webmaster araçlarını tek çatı altında birleştirdi. Bu sebeple tek çatı altında sitenizi hem Bing hem de Yahoo arama motorlarına eklemiş olacaksınız. Öncelikle Bing webmaster araçlarına giriş yerine getirmemiz gerekiyor. Aşağıdaki link üstünden giriş yapabilir ya da kayıt olabilirsiniz. Kayıt olmanın çok kolay 3 yolu bulunuyor. Google, Microsoft ya da Facebook hesabınız var ise Bing webmaster araçlarına tek tıkla kayıt olabiliyorsunuz.

Giriş yaptıktan sonra “add site” kısmından sitenizi ekleyebilirsiniz. Sitenizi eklerken sitenizin “Sitemap” haritasını da ekleyebiliyorsunuz. Daha sonra sizden doğrulama isteyecektir. Bu doğrulama türleri; XML dosyası, meta tag ve DNS kaydı olarak karşımıza çıkmaktadır. Size uygun olanı seçip sitenizi doğrulamalısınız. İşlem bu kadar artık siteniz başarıyla Bing ve Yahoo arama motorlarına eklenmiştir.
Bing ve Yahoo arama motorlarına sitenizi kaydetmek için : https://www.Bing.Com/toolbox/webmaster

Yazımızın bu kısmına kadar sitenizi Google, Yandex, Bing ve Yahoo gibi arama motorlarına nasıl kaydedebileceğinizden bahsettik. Yukarıdaki işlemleri yaptığınızda siteniz anında arama motorlarına kayıt edilmeyebilir. Çünkü arama motorları örümcekleri diye adlandırılan arama motoru botları sitenizi ve tüm interneti daimi olarak taramaktadır ve bu botların sitenizi taraması birkaç gün alabilmektedir. Ancak siz sitenizin taranıp taranmadığını ya da eksik sayfalar varsa arama motoru üstünde “site:alanadiniz.Com” biçiminde sorgulama yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(100 defa görüntülendi. / 1 kişi faydalı buldu.)